Профорієнтаційна робота у Котівській ЗОШ І-ІІ ст. імені Михайла Логина

Протягом березня у Котівській ЗОШ І-ІІ ст. імені Михайла Логина були проведені заходи щодо профорієнтаційної роботи з учнями:  виховна година у 9 класі  «На шляху до успіху» (класний керівник Романишин М.Я.). Мета заходу сформувати у дітей свідоме ставлення до вибору  професій.

Учні 9 класу виготовили стінгазету  на тему: «Моя майбутня професія». Діти змістовно розкрили тему, естетично оформили і презентували  свою роботу учням школи.

Відбулась у школі також зустріч з представником  Новояворівського вищого професійного училища, яка розповіла учням 9 класу про спеціальності, які можна здобути у їхньому закладі. Новояворівське вище професійне училище здійснює освітню діяльність, пов’язану з одержанням професійної освіти на рівні кваліфікаційних вимог до підготовки з робітничих професій, професійно-технічного навчання, підвищення кваліфікації, перепідготовки.

Професійна підготовка молоді починається ще в шкільні роки. Завдання школи – підготувати підростаюче покоління до свідомого вибору професії. Профорієнтаційна робота у школі здійснюється під час навчально-виховного процесу: виховання трудових навичок у школярів під час прибирання території, розширення знань про професії на уроках. Якісному вихованню екскурсії на виробництво, позакласні виховні заходи.