Всесвітній день поезії у Котівській ЗОШ І-ІІ ст. імені Михайла Логина

23 березня 2018р. у Котівській ЗОШ І-ІІ ст. імені Михайла Логина відбувся виховний захід до Всесвітнього дня поезії. На цей захід був запрошений поет, громадський діяч Петро Петрович Іванець. Учні школи привітали гостя щирими піснями та віршами.

Під час виступу школярі мали нагоду почути  поетичні твори Петра Іванця в авторському виконанні. Його поезія – особлива свіжість вражень, динамічність почуттів, філософічність і мудрість, що спонукають до розумів. Поет також розповів про своє життя, тернистий творчий шлях. Відповів з радістю на питання школярів, які виникали у ході зустрічі. Поезії Петра Іванця наповнені патріотизмом, оптимізмом і вірою у краще майбутнє. Ми гордимося, що мали можливість послухати його твори.

Справжня поезія — неповторна. Це не завжди означає виняткову оригінальність чи сміливий експеримент. Поезія може розповідати і про цілком знайомі, буденні речі звичайними словами, але розкривати їх по-новому, давати нам новий погляд. Поезію та звичайне мовлення можна порівняти з алмазом та графітом. Так само і поезія може складатися з цілком звичайних слів, які ми чуємо щодня, але поєднувати їх по-новому, створюючи досі небачені словесні коштовності. Творчість поета саме і полягає у тому, щоб знайти цей новий, неповторний, ніким ще не випробуваний спосіб поєднання слів, який може вразити читача, знайти шлях до його душі і залишити у ній слід. Змінити щось у людині назавжди.

Всесвітній день поезії покликаний дати можливість ширше заявити про себе малим видавництвам, чиїми зусиллями, в основному, доходить до читачів творчість сучасних поетів, а також школам, які відроджують одвічну традицію живого звучного поетичного слова.

Захід підготували педагог-організатор Кіт А.М. та вчитель музики     Христиніна Л.І.