90-річчя створення ОУН у Добростанській ЗОШ І – ІІ ступенів

Упродовж 28.01.-03.02.2019 р. у Добростанській ЗОШ І – ІІ ступенів було проведено низку тематичних заходів, присвячених 90-річчю створення ОУН. У 7 класі відбулася година спілкування «Невмируща слава – слава героям-воїнам УПА», на якій класний керівник Мозола М. О. наголосила, що пам’ять про героїв, які боролися за незалежність України, ще жива і буде жити, вже майже немає учасників тих змагань, небагато залишилося тих, хто спілкувався з учасниками цієї борні, але вони пам’ятають і передають ці спогади рідним, близьким, знайомим. Для учнів 5-6 класу проведено тематичний урок  «Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього» (Балянда І. І.), на якому учні дізналися, коли і за яких умов були створені ОУН та УПА, за що вони боролися і хто керував цими організаціями. Учні 8-9 класів переглянули художній фільм про діяльність УПА «Нескорений». Шкільний бібліотекар Балянда Г. Ф. підготувала виставку літератури «Історія УПА – велич народного духу».

Учні 4-7 класів відвідали історико-краєзнавчий  музей «Сколівщина», де під час екскурсії дізналися про діяльність та визначні битви  ОУН-УПА, а також побували у криївці, де на власні очі могли побачити умови життя і побуту повстанців.

Ми просто зобов’язані назавжди увічнити у своїй пам’яті тих, хто став безвинною жертвою у боротьбі проти загарбників за майбутнє України. Тому низько схиляємо голови перед священним подвигом Української Повстанської Армії.