Вивчаємо історію Яворівщини

12 квітня 2019 року учні Завадівської ЗОШ І-ІІІ ступенів мали нагоду відвідати музеї міста Яворова під керівництвом практичного психолога О.Р. Семеряк, педагога-організатора М.П. Стецик та учителя біології О.В. Коваль.

Учні 5-7 класів багато цікавого дізнались про відомого українця Осипа Маковея у музеї-садибі Осипа Маковея. Учні заново відкрили для себе постать Осипа Маковея. Він був сином України, і її доля ніколи не була йому байдужою. Для жителів яворового краю Осип Маковей не просто земляк, він виразник нашого історичного буття, представник славної когорти патріотичного роду, наш посланець у тих краях, куди його закинула доля.

Ще в юнацькі роки Осип Маковей написав у своєму щоденнику: «Працювати, жити для народу треба, мушу!» – і цьому високому завданню був вірний впродовж усього свого життя.

Цікаво було побувати і у музеї Військової історії Яворівщини, який створений з метою збереження, вивчення пам’яток військової, історичної, матеріальної та духовної культури Яворівщини, виявлення, збирання наукового дослідження, пропаганди військової історії Яворівського району від ранньої доби до сучасності, а також залучення учнівської та студентської молоді до вивчення і збереження історико-культурної спадщини українського народу, формування освіченої розвиненої особистості та сприяння вихованню у неї патріотизму, любові до України, поваги до національних цінностей українського народу та його військових традицій. Музей тісно співпрацює з Яворівською районною організацією Української спілки ветеранів Афганістану.

Вихованці нашої школи, учителі та батьки вдячні відділу освіти Яворівської районної держадміністрації за організацію поїздки.