Військово-патріотичне виховання школярів

В умовах сьогодення надзвичайно важливим аспектом виховання підростаючого покоління є формування національної свідомості, почуття гордості за славне історичне минуле та сучасне українського народу, утвердження патріотизму.  Складовою системи національного виховання є військово-патріотичне, яке покликане формувати громадянина-патріота, виробляти у нього глибоке розуміння громадянського обов’язку, готовність у будь-який час стати на захист Батьківщини, оволодівати військовими і військово-технічними знаннями, спонукати до фізичного самовдосконалення, а також вивчати бойові традиції та героїчні сторінки історії українського народу, його Збройних Сил.

Із цією метою відділ освіти упродовж травня 2019 року організував проведення екскурсій для десятикласників ЗЗСО району  у 184-ий Навчальний центр Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Участь у заходах взяли начальник відділу освіти Володимир Байда та заступник начальника Михайло Дорош.

Школярі ознайомилися з  історією створення Центру,  із сучасними умовами проживання і побутом військовослужбовців на території навчального центру.

Цікавими  та пізнавальними були зустрічі молоді із солдатами, які  супроводжувались оглядом  казарм, навчальних кабінетів, музею бойової слави,  солдатської їдальні,  тренажерів.

Учнівська молодь побачила  реальне навчання українських військових. Навчально-тренувальні комплекси школи протитанкових ракетних  та механізованих військ  надовго залишаться у пам’яті школярів, адже вони мали можливість оглянути новітню техніку, озброєння різних видів, спробувати себе на сучасних бойових тренажерах та випробувати  на смузі перешкод.  Військовослужбовці демонстрували свої навички під час оборонного бою, ділилися історичними фактами з життя навчального центру та розповіли учням про умови контрактної служби і фінансове забезпечення.

Захопив усіх присутніх виступ військового оркестру 184-го Навчального центру. Смак справжнього солдатського обіду ще довго згадуватимуть десятикласники.

Щиро вдячні за організацію та проведення екскурсій для школярів ЗЗСО району  начальнику Навчального центру, полковнику Олександру Остапчуку та  офіцеру Збройних Сил  України  Романові Курашу.

Галина   Каліцінська, методист методичного кабінету