Ми – українці! Право знати маєм! Про тих кого героями вважають, про тих, які життя віддали за Вкраїну, синів та дочок гідних Україні!!!

У світлий день Покрови Пречистої Богородиці, яка є покровителькою українського козацтва й воїнів-захисників України, відзначається національне свято – День захисника України. Колектив Чернилявської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Теодора Перуна спільно з церковною громадою села Чернилява здійснили щорічну урочисту ходу до могили воїнів УПА, щоб вшанувати пам’ять українських героїв – повстанців,  борців за волю України.  Подякувати їм за те, що вони в свій час із зброєю в руках боронили рідний край, несли у своєму серці любов до України, виборювали краще, щасливе майбутнє у вільній незалежній державі для нинішніх поколінь.

На місці загибелі Теодора Перуна, референта окружного проводу ОУН, та його побратимів Григорія Турка та Михайла Галушки  парох церкви святого Миколая отець Михайло Кістечок відправив панахиду за загиблими героями, учні школи декламували вірші та співали патріотичні пісні, ансамбль народного дому села Чернилява «Калиновий цвіт» виконав авторські пісні про Т.Перуна та новітніх героїв України. Усі учасники заходу вшанували захисників Вітчизни та подякували їм за відданість Україні та її народу!