Засідання школи становлення молодого вчителя історії

В.О.Сухомлинський писав: «Усе з чогось починається: школа – з порога, урок – з дзвінка, знання – з учителя». Від рівня його підготовки залежить якість освіти, рівень духовної культури суспільства. А в школі ХХІ століття працювати йому – молодому вчителю. І без сумніву, ключовою постаттю у сучасному освітньому процесі, духовним наставником учнів є вчитель.

Відповідно до плану роботи методкабінету Яворівської РДА у навчальних закладах району, зокрема, у опорному закладі «Івано-Франківська ЗОШ І-ІІІ ст.ім. Івана Франка»,  опорному закладі «Новояворівська ЗОШ І-ІІІ ст.№1» та Староярській ЗОШ І-ІІ ст. ім. Героя України Романа Варениці відбулися засідання школи становлення молодого вчителя історії.

Керівник школи становлення молодого вчителя історії,  методист методичного кабінету Меленчук І.Б. ознайомила присутніх з планом роботи засідань. У опорному закладі «Івано-Франківська ЗОШ І-ІІІ ст.імені І.Франка» Підляська Зоряна Богданівна провела урок з восьмикласниками на тему ««Українська козацька держава в період гетьманування Івана Мазепи» на якому застосувала інноваційні  та інтерактивні методи навчання:робота з можливостями програмного забезпечення  SMART Notebook, робота в групах, робота з джерелами. По закінченні засідання екскурсоводом Завідією Н.Я. разом з учнями,членами музейного клубу, проведено екскурсію у шкільному музеї імені Івана Франка.

У Староярській ЗОШ І-ІІ ст. ім. Героя України Романа Варениці відбулося засідання школи молодого вчителя історії. Вчитель історії Галина Кіт провела урок на тему «Данило Галицький – будівничий Галицько-Волинської держави». Під час уроку учні працювали з картою та історичними джерелами, з’ясовуючи основні аспекти діяльності короля Данила як державного діяча. Засвоєні знання з теми учні мали можливість перевірити під час написання історичного диктанту.

Практичний психолог В. Базюк провела заняття з елементами тренінгу «Формування мотивації навчальної діяльності учнів на уроках», метою якого було з’ясування основних шляхів та методів мотивації сучасного учня. Під час виконання вправ та вирішення завдань молоді педагоги уточнили теоретичні знання про мотиви навчання, вчилися активізовувати пізнавальну діяльність учнів та створювали образ учня з високою мотивацією до навчання.

В опорному закладі  «Новояворівська ЗОШ І- ІІІ ступенів №1» під час засідання школи становлення молодого вчителя історії свою професійну майстерність демонстрували вчителі історії Юськів Іванна Василівна та Макоус-Заставна Тетяна Іванівна.

Іванна Василівна провела урок у 8 класі на тему:”Польська держава через піднесення до свавілля”.

Тетяна Іванівна презентувала заняття “Греко-перські війни” у 6 класі. Уроки були надзвичайно цікаві та змістовні з використанням інноваційних та інтерактивних технологій.

Меленчук І.Б., методист методичного кабінету, керівник школи молодого вчителя історії, зробила підсумки роботи та дала поради щодо викладання історії в сучасних умовах молодим вчителям. Разом з тим було опрацьовано ряд методичних рекомендацій, щодо викладання історії в сучасних умовах.