Засідання шкільної методичної комісії учителів початкових класів у Середкевицькому НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.- ДНЗ»

20 грудня у Середкевицькому НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.- ДНЗ» відбулося засідання шкільної методичної комісії учителів початкових класів. Учитель Керик В.Ю. провела відкритий інтегрований урок з трудового навчання та української мови на тему: «Знаходження кореня у спільнокореневих словах. Виготовлення з паперу українського віночка».

 Завданням уроку було узагальнити знання про істотні ознаки спільнокореневих слів, удосконалити вміння добирати спільнокореневі слова та виділяти в них корінь, розвивати словниковий запас учнів, самостійність, логічне мислення. Ознайомити учнів з традиціями плетіння віночків, виховувати інтерес до культурної спадщини народу, любов до рідного краю. Заняття проведено на високому методичному рівні.

Учитель доречно використала такі інтерактивні технології: робота в парах,групах, мікрофон, мозковий штурм, незакінчені речення. Керик В.Ю. створила атмосферу позитивного настрою для праці на уроці, можливість вільно висловити свою думку і вислухати товариша, що й стало хорошими показниками досягнення цілей уроку.

З доповіддю «Нестандартні форми проведення уроків української мови з патріотичним змістом» виступила голова шкільної методичної комісії, класний керівник 4 кл. Милькус Л.Р. У своїй доповіді зосередила увагу на сутності інтегрованого навчання, на підготовці вчителя до інтегрованого уроку та про важливість елементів патріотичного виховання на уроках у початковій школі.