Працює літературний клуб «Творчість»

Творчі та активні учителі зарубіжної літератури-члени літературного клубу 12 січня 2018 року  у Яворівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 провели  чергове його засідання. Цьому передувала клопітка кількамісячна робота з підготовки методичних матеріалів, різноманітних за формою завдань,  інтерактивних вправ, прийомів, дослідницьких задач, що увійдуть до збірника «Компетентнісно орієнтовані завдання у процесі викладання зарубіжної літератури. 9 клас».

Педагоги обмінялися думками з питань підготовки дидактичних матеріалів і їх застосування як засобу формування ключових та предметних компетентностей на уроках зарубіжної літератури у 9 класі, коректували та систематизували напрацьований матеріал, моделювали макет збірника, який, сподіваємося, стане у пригоді учителям в контексті компетентнісного навчання.

Школа сьогодні відчуває потребу у вчителеві, який постійно прагне до творчого пошуку, має навички дослідної діяльності, високий рівень інформаційної культури, вміє інтерпретувати новий зміст освіти в методику викладання, здійснювати аналіз результатів творчої діяльності як своєї власної, так і педагогічного та учнівських колективів.

Такі форми методичної роботи як творчі групи, літературні клуби, належать до тих, що забезпечують творчу активність педагогів, сприяють розвитку сучасного стилю педагогічного мислення, формуванню в них вмінь щодо самоаналізу, самовираження та саморозвитку власної професійної діяльності.

Вже кілька років поспіль у районі працює літературний клуб учителів зарубіжної літератури «Творчість» (керівник Оксана Майхер). За цей час підготовлено чимало методичних матеріалів, які затребувані як педагогами району, так і області. До прикладу, «Збірник завдань для розвитку навиків вдумливого читання на уроках зарубіжної літератури у 6 класі», «Збірник завдань для оцінювання навчальних досягнень учнів із зарубіжної літератури. 7 клас», «Збірник завдань для перевірки рівня усвідомлення змісту художнього тексту. 8 клас», «Уроки зарубіжної літератури з підприємницьким тлом» тощо

(матеріал доступний за посиланням Блог методиста Яворівського методичного кабінету Майхер Оксани ).

Дякуємо учасникам літературного клубу за творчий пошук та бажання популяризувати свій досвід.

Оксана Майхер, методист методичного кабінету