Про епідемічну ситуацію з захворюваності на кір в закладах освіти 2018 р

17.01.2018                                                                                                                                               м. Яворів                                                                                                                                                                                  № 02-02/17

Про епідемічну ситуацію з захворюваності на кір в закладах освіти 2018 р

  1. На виконання протоколу №2 обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, листа департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації №09-08/169 від 16.01.2018 «Про епідемічну ситуацію з захворюваності на кір», у зв’язку з тим, що станом на 15 січня 2018 року в області захворіло на кір 84 особи, з них 56 дітей та з метою посилення контролю за збереженням життя й здоров’я вихованців та учнів, попередження надзвичайних ситуацій в закладах освіти

НАКАЗУЮ:

1.Керівникам закладів освіти:

  1. Зобов’язати медичних працівників навчальних закладів проводити ранковий огляд дітей у дошкільних, загальноосвітніх та професійно- технічних навчальних закладах з метою виявлення осіб з ознаками захворювання простудними інфекціями та кором і недопущення їх до навчального закладу під спостереженням медичних працівників. Заборонити переведення дітей з групи в групу.
    1.2 Спільно з медичними працівниками лікувально-профілактичних закладів забезпечити проведення профілактичних щеплень проти кору дітей (за згодою батьків) та дорослих до 30 років (вихователів, вчителів та інших працівників закладів).
    1.3. Забезпечити дотримання належного санітарного-гігієнічного стану, температурного режиму, протирання меблів, перил, дверних ручок, тощо дезінфікуючими розчинами та систематичне провітрювання приміщень у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах.
    1.4 Організувати та провести з залученням медичних працівників бесіди, лекції для учнів, їх батьків та батьків дітей, що відвідують дошкільні навчальні заклади, з питань профілактики кору, сигнальних ознак даного захворювання, дотримання правил гігієни житла та особистої гігієни.
    1.5 Вивісити на стендах у навчальних закладах листівки, бюлетені щодо профілактики кору, необхідності проведення профілактичних щеплень.
    1.6 У навчальних закладах призупинити заняття гуртків, секцій іншої позашкільної роботи з учнями, роботу позашкільних закладів та проведення спортивних, культурно-масових та інших заходів до часу нормалізації ситуації з захворюваності на кір.
    1.7  Керівникам загальноосвітніх середніх шкіл з 22 січня поточного року обмежити доступ невакцинованих від захворювання на кір дітей в організовані дитячі колективи до часу нормалізації ситуації з захворюваності на кір.
    1.8 Щоденно обов’язково надавати інформацію про кількість дітей, які захворіли на кір (при наявності таких) на адресу відділу освіти e-mail slawich236@ukr.net до 13:00
  2. Контроль за виконанням даного наказу покласти на інспектора з охорони праці О. Фірчука.

Начальник                                                       М.Дорош