Щодо скасування посвідчень про відрядження

№ 1/9-59 від 30 січня 2018 року

Керівникам департаментів (управлінь)
освіти i науки обласних, Київської
міської державних адміністрацій,
керівникам закладів освіти
та наукових установ

Щодо скасування посвідчень про відрядження

Шановні колеги!

У зв’язку із непоодинокими випадками прибуття із регіонів до Міністерства освіти і науки України представників підпорядкованих установ та закладів освіти із посвідченнями про відрядження, привертаємо увагу до того, що наказом Міністерства фінансів України від 21 червня 2011 року № 738 «Пpo визнання таким, що втратив чинність, наказу Державної податкової адміністрації України від 28.07.1997 року № 260» було скасовано форму посвідчення про відрядження. Посвідчення про відрядження оформляти не потрібно, достатньо наказу на відрядження. відповідно до якого визначається кількість днів, проведених у відрядженні.

Відповідно до наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон» № 382 від 17.03.2011 року та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України за № 410/19148 від 17.03.2011 сума добових визначається згідно з наказом про відрядження та відповідними первинними документами. За відсутності наказу добові витрати не виплачуються. документами, що засвідчують вартість понесених витрат, є розрахункові документи. Питання виходу працівника/ці на роботу в день вибуття у відрядження та в день прибуття з відрядження має регулюватися правилами внутрішньою трудового розпорядку підприємства, установи, організації.

Зважаючи на чинні нормативно-правові акти, повідомляємо, що починаючи з 1 лютого 2018 року відмітки у посвідченнях про відрядження Міністерством проставлятися не будуть.

З  повагою державний секретар                                   Павло Полянський