Засідання творчої групи практичних психологів

5 лютого 2018 року у Новояворівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 відбулося засідання творчої групи практичних психологів, соціальних педагогів з проблеми «Діти сучасного покоління. Допомога психолога в подоланні проблем».

Метою професійної зустрічі фахівців було: актуалізація питання про поведінкові порушення учнів, з’ясування  причин виникнення девіацій, опрацювання методики щодо  виявлення проблем сімейного виховання та їх вплив на розлади в поведінці учнів, обговорення психологічних корекційних впливів.

Присутні відзначили-сучасність вимагає застосування нових методів, форм роботи з дітьми, учнями. Вимагає пошуку таких прийомів, коли ми крокуємо разом, поруч з учнями, якщо ми хочемо їх навчати, виховувати, давати можливість обирати, а не робити це за них. Сучасні учні відрізняються своєю нестандартністю мислення, вільні самостійні, швидко реагують на зміни, живуть у світі без кордонів. Відбувається виникнення нових психологічних феноменів, нових форм взаємовідносин.

Для того щоб знати, який підхід застосовувати в роботі з учнями, потрібно бути обізнаним не тільки з  віковими особливостями, а ще і  з проблемами, що можуть виникати в контексті навчання та спілкування зі школярами. Діти «інформаційних технологій» мають  проблеми з увагою, дратівливі, агресивні, надміру збуджені, імпульсивні, гіперактивні, в них часто виникають конфлікти як з однолітками так і з вчителями, батьками. Творча група продовжує роботу над матеріалами з підвищення психологічної компетентності вчителів, батьків. Дякую колегам за позитивне спілкування, дружню, ділову атмосферу.