Урок фізики у контексті Нової української школи

21 лютого 2018 року на базі Львівського національного університету відбувся семінар-практикум учителів фізики з теми: «Урок фізики у контексті Нової української школи».  У заході взяли участь :

  • Гула В. Є., учитель фізики Верблянського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ»;
  • Ларкіна Л, І., учитель фізики опорного закладу «Івано-Франківська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Івана Франка»;
  • Флис Г. А., учитель фізики Новояворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2;
  • Тераз Л. Б., учитель фізики Яворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2;
  • Бокоч О. Н., учитель фізики опорного закладу «Яворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 імені Тараса Шевченка».

Перед учасниками семінару виступила Зоряна Максимович, викладач КПМО ЛОІППО, яка розповіла присутнім про впровадження наскрізних змістових ліній у процесі навчання фізики та провела майстер-клас «Подорож у крижане королівство».

Учитель фізики СЗШ І-ІІІ ступенів № 93 м. Львова  Ірина Нарушевич ознайомила присутніх з організацією веб-квестів на уроках фізики та провела майстер-клас «Таємниці світла».

Андрій Королишин, кандидат фізики-математичних наук, доцент кафедри фізики металів ЛНУ ім. Івана Франка, розповів присутнім  про перспективи розвитку фізичної науки.

На заході увага  приділялася практичній роботі у ході якої найбільш ефективною є максимально індивідуалізована робота, творчі завдання, дослідницька робота, що сприяє розвитку креативності, інтелекту, інтуїції.

Отримати цікаві новини можна було і під час колективного обговорення проблеми освіти в сучасному науковому вимірі і від обміну педагогічним досвідом.

Учасники семінару дійшли висновку, що сучасні діти особливо потребують постійної педагогічної  уваги. А надати таку підтримку «нестандартному» учню може лише «нестандартний» педагог. Робота з учнями покоління Z – мистецтво зняти обмеження для творчості як учня, так і наставника.  Кожен присутній семінару отримав  сертифікат учасника.