Впевнено крокуємо до НУШ

Цікавим та насиченим видався семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи, проведений 27.02.2018 в опорному закладі «Яворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 імені Тараса Шевченка» завідувачем методичного кабінету Ольгою Фірчук.

В інтерактивному форматі опрацьовані питання Закону України «Про освіту», які вимагають нагального впровадження: ролі колегіального органу в управлінні ЗЗСО (педагогічної ради) відповідно до нового законодавства; укладання щорічного плану підвищення кваліфікації педагогічних працівників та змоніторені нові нормативні акти щодо організації та проведення підвищення кваліфікації педагогів, які працюватимуть за Державним стандартом початкової освіти.

Працюючи в групах, заступники директорів створювали інтерактивну папку (лепбук)  «Внутрішня система якості освіти ЗЗСО» за напрямками відповідно до п.3 статті 41 «Забезпечення якості освіти» (Розділ V Закону України «Про освіту»).

Напрацьовані рекомендації щодо функціонування внутрішньої системи якості освіти, доопрацьовані та проаналізовані творчою групою керівників шкіл, оформлені як педагогічний продукт, можуть стати тим дієвим інструментом, що забезпечить підвищення якості освіти та освітньої діяльності будь-якого закладу освіти. Але як, за якою траєкторією навчальний заклад буде розбудовувати цю систему – вирішуватиме він сам.

У семінарі також взяли участь методисти методичного кабінету Уляна Глова, Оксана Майхер та Олена Стадник, яка провела емоційно-психологічні розвантажувальні хвилинки для усіх учасників.

 

                            Оксана Майхер, методист методичного кабінету