Засідання школи становлення новопризначеного вчителя хімії

19 лютого 2018 року у Новинській ЗОШ І-ІІ ступенів імені Тараса Пазина відбулося спільне засідання школи становлення новопризначеного вчителя хімії (керівник О. Борис) та методичного об’єднання вчителів природничого циклу школи. Молоді педагоги відвідали урок у 7 класі на тему «Колообіг Оксигену у природі. Озон. Застосування та біологічна роль кисню. Проблема чистого повітря» (вчитель хімії Ханас Мар’яна Романівна) та гру-квест «Елементи життя, молодості і краси» (вчитель хімії і біології Пелиньо Ольга Юріївна).

Під час роботи з учнями у 7 класі переважали активні форми і методи навчання: інтерактивні вправи-ігри «Далі, далі!», «Мікрофон», «Квітка знань», розв’язування кросвордів, загадок і шифрограм-колограм,  робота з таблицями, захист дослідницьких проектів «Проблема забруднення повітря та способи її розв’язання» та «Покращення стану повітря у класній кімнаті під час занять». Змістовною, захопливою та надзвичайно цікавою була пригодницька інтелектуальна гра-змагання між збірними командами учнів 8-9 класів, під час якої учні кмітливо розв’язували інтелектуальні завдання для просування по сюжету гри, що дало можливість поглибити знання учнів з навчальних предметів природничого циклу, формувати їх інформаційну компетентність, розвивати пізнавальний інтерес до вивчення хімії та біології.

Як зазначили усі присутні, на даному етапі розвитку суспільства таке навчання є необхідним, адже воно формує творчу особистість, яка здатна логічно мислити, знаходити рішення в різних проблемних ситуаціях, виховує в учнів ініціативність, взаємодопомогу, толерантність, згуртованість, дружбу, самостійність, готує підростаюче покоління до повноцінної плідної життєдіяльності в сучасних умовах, робить вивчення хімії цікавим, наочним, інформативним.

Участь у роботі засідання взяли директор школи Марія Шот та заступник з навчально-виховної роботи Ірина Дзидз.