Педагоги Шклівської ЗОШ обговорюють нагальні питання впровадження Закону України «Про освіту»

1 березня 2018 року працівники методичного кабінету командою у складі завідувача Ольги Фірчук та методистів Уляни Глови, Оксани Майхер працювали у Шклівській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Педагогів ознайомлено з основними статтями Закону, зі змінами, які очікують ЗЗСО у найближчий час, з тим, наскільки і як розширено повноваження колегіального органу школи (педагогічної ради), що розуміють під «інституційним аудитом», «громадською акредитацією» та «внутрішньою системою якості освіти», а також з можливостями і гарантіями, які дає нове законодавство.

З учителями обговорено питання реалізації статті 59 Закону щодо професійного розвитку педагогічних працівників, запровадження нових механізмів підвищення кваліфікації, змін в системі післядипломної освіти, формування у закладі освіти щорічного плану підвищення кваліфікації і як всі ці процеси мають вплинути на реалізацію професійних цілей.

Цікавила присутніх і процедура навчання учителів, які впроваджуватимуть Державний стандарт початкової освіти відповідно до Типової освітньої програми організації і проведення підвищення кваліфікації. Зокрема, де і як це відбуватиметься, чого навчатимуть, яких цінностей педагоги набудуть, в якій формі проходити навчання.

Учителям початкових класів надано роз’яснення та рекомендації щодо обрання та створення освітньої програми, за якою працюватиме школа з 1 вересня 2018 року.

                                              Оксана Майхер, методист методичного кабінету