Семінар заступників директорів ЗЗСО І-ІІ ступенів

Про те, що на часі в контексті впровадження нового законодавства, говорили на семінарі заступників директорів ЗЗСО І-ІІ ступенів, який відбувся 6 березня 2018 року в опорному закладі «Яворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 імені Тараса Шевченка».

Методист методичного кабінету Оксана Майхер розповіла про нові вектори, трансформаційні процеси реформування освіти, про ті виклики і можливості, що постають перед закладами загальної середньої освіти у перехідний період.

Учасників семінару ознайомлено з наказами МОН, що регулюють організаційні питання щодо підготовки педагогічних працівників до роботи в умовах Нової української школи. Обговорено взірець щорічного плану підвищення кваліфікації, графіки навчання учителів, які впроваджуватимуть Державний стандарт початкової освіти, роль професійного розвитку кожного педагогічного працівника для успішного входження в реформу.

Призвичаєні до інтерактивної взаємодії, заступники директорів працювали в групах, укладали та презентували матеріали, які увійшли до лепбуку-2 «Внутрішня система якості освіти».

Психологічні розвантаження, релаксація, демонстрація навиків роботи з рефлексією і цікавими презентаційними моментами, які провели методисти Олена Стадник та Оксана Флис, поповнили навики заступників директорів з питань організації підвищення кваліфікації педагогів.

Визначаючи плюси і дельти заняття, учасники семінару зійшлися на думці, що такі заходи є дуже необхідними, особливо у період підготовки до роботи в умовах автономії ЗЗСО.

                                      Оксана Майхер, методист методичного кабінету