Навчальний семінар-тренінг практичних психологів ЗЗСО І-ІІ ступенів

12 березня 2018 року згідно з планом роботи методичного кабінету на базі Бердихівського НВК «ЗОШ І-ІІІст.-ДНЗ» відбувся навчальний семінар-тренінг практичних психологів ЗЗСО І-ІІ ступенів з теми «Профілактика суїцидальної поведінки неповнолітніх». В рамках практичної частини семінару Оксана Гоменюк,  практичний психолог та Олександра Грицан, соціальний педагог провели заняття-тренінг з учнями 10 класу «Життя-безцінний дар» та ділову гру-диспут з педагогами та практичними психологами «Профілактика суіцидальних проявів школярів»

Ганна Антоненко, директор школи, презентувала учасникам семінару навчальний заклад. Олена Стадник, практичний психолог та методист методичного кабінету, наголосила на необхідності проведення роботи з учнями, батьками, педагогами щодо профілактики суїциду та поділилася секретами позитивної психології у роботі з дітьми, схильними до суїциду.

У практичних вправах учні відпрацьовували навички формування життєвих компетентностей, розглядаючи ситуації, вчилися аналізувати свій емоційний стан, проблеми, що виникають та шукали шляхи їх вирішення гуманними методами.

Учасники ділової гри  запропонували   рекомендації щодо роботи з учасниками освітнього процесу з даного питання.

Відвідування української світлиці «Берегиня» надало присутнім живильної сили, енергетики народного духу. Щира вдячність педагогам школи за щедру гостинність та практичним психологам за активність та позитивний настрій.