Районний семінар вчителів інформатики у Новояворівській ЗОШ І-ІІІ ст. №3

Система освіти повинна реагувати на виклики часу. Навчальна програма з інформатики є дуже насиченою. Традиційними засобами класичної педагогіки досягти засвоєння такого обсягу навчального матеріалу учнями та ще й сформувати стійкі практичні навички за відведений час неможливо. Тому для її виконання необхідно шукати шляхи інтенсифікації проведення уроку, відмовитись від неефективних прийомів та запроваджувати активні форми навчання, елементи педагогіки співробітництва.

Цікаво і насичено над вивченням даної проблеми пройшов 13.03.2018 р. районний семінар вчителів інформатики у Новояворівській ЗОШ І-ІІІ ст. №3 на тему «Сучасний урок інформатики: форми та методи навчання». У роботі семінару взяли участь 40 вчителів. Педагоги відвідали та обговорили відкритий урок інформатики у 5 класі «Текстовий процесор Word. Форматування тексту», який провела вчитель інформатики Новояворівської ЗОШ І-ІІІ ст.№3 Світлак Людмила Юріївна. Завдяки доступно поясненому матеріалу, учні з легкістю справилися з усіма завданнями.

Використання сучасних технологій в освітньому процесі продемонструвала вчитель інформатики Новояворівської ЗОШ І-ІІІ ст.№3 Леньо Галина Ярославівна (технологія веб-квесту).

На завершення засідання відбувся круглий стіл з питань методичної роботи в навчальному закладі. Учасники семінару обмінялися досвідом роботи над проблемним питанням, особистим баченням розв’язання поставлених завдань перед учителем Нової української школи. Сподіваємось, що всі учасники семінару знайшли для себе корисну інформацію, яку використають у своїй роботі.