Розширене засідання ради методичного кабінету

20 березня 2018 року в опорному закладі «Яворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 імені Тараса Шевченка» відбулося розширене засідання ради методичного кабінету.

За присутності заступників директорів з навчально-виховної роботи ЗЗСО району розглянуто питання організації методичної роботи з вчителями інформатики в умовах модернізації освіти. Методист методичного кабінету Оксана Романів зазначила, що нові пріоритети освітньої політики, зміна концептуальних орієнтирів стимулює пошук нових підходів і до методичної діяльності, тому модель системи методичного супроводу учителів інформатики націлена на надання повсякчасної допомоги педагогам, особливо у період адаптації в реформаційному освітньому просторі, створення умов для їх педагогічного самовираження та самоствердження, що, своєю чергою, сприяє ефективності освітньої діяльності та підвищує якість навчальних досягнень учнів.

Про участь України у 2018 році у Програмі міжнародного оцінювання учнів PISA, що проводиться під егідою Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), говорила методист Марія Пономарьова. Презентація методиста «PISA – 2018: читання (провідна галузь дослідження)» допомогла присутнім ознайомитися з прикладами завдань, які побудовані таким чином, щоб виявити те, як учні (15-річного віку) збираються використовувати отримані знання поза освітнім контекстом, у реальному житті.

Завідувач методичного кабінету Ольга Фірчук зосередила увагу присутніх на питаннях організованого завершення навчального року, особливостях проведення ДПА у 4,9,11 у 2017-2018 н.р., управлінської роботи в цей період та основних трендах у роботі методичного кабінету на сучасному етапі.

Методичний кабінет, чітко розуміючи, що сьогодення відчуває потребу у вчителеві, який постійно прагне до творчого пошуку, має високий рівень інформаційної культури, постійно залучає педагогів, здатних до аналізу результатів професійної діяльності, до популяризації власного досвіду, методичних напрацювань. З методично значущими матеріалами цілої когорти таких учителів можна ознайомитися на сайті методичного кабінету за посиланням http://yavoriv-rmk.kl.com.ua/category/methodicalcabinet/methodical-developments/ .

Сьогодні на розгляд ради були представлені методичні матеріали як окремих педагогів, так і творчих груп. Зокрема, методист Лідія Щудлюк представила напрацювання учителя англійської мови Шклівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Труби В.Г. «Тести для контролю аудіювання (рівень В)»; методист Олена Стадник, практичний психолог Яворівської ЗОШ І ступеня Роган О.В., соціальний педагог Новояворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Баляс С.Я. представляли методичні матеріали «Комплексна допомога учневі щодо розвитку і корекції пізнавальних та емоційно-вольових якостей» та «Здорова та свідома нація через освіту»; методист Ольга Копитко презентувала роботу творчої групи учителів географії «Уроки-квести. Збірник конспектів узагальнених уроків з географії у 7 класі»; керівник творчої групи учителів фізики Ольга Бокоч, учитель опорного закладу «Яворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 імені Тараса Шевченка», представила спільну працю  «Метод проектів на уроках фізики».

Модераторами другої частини засідання, яка проводилась у формі тренінгу, були завідувач методичного кабінету Ольга Фірчук, методист Уляна Глова та учитель-тренер НУШ Ірина Кондрацька. Заступники директорів з навчально-виховної роботи ЗЗСО району опановували цікаві методики, інтерактивні вправи, необхідні для роботи в умовах Нової української школи.

                                      Оксана Майхер, методист методичного кабінету