Семінар-тренінг з теми: « Сучасні освітні технології» для учителів фізики ЗЗСО ІІ ступенів

21 березня 2018 року в опорному закладі «Яворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 імені Тараса Шевченка» методистом методичного кабінету  Романик Г.В. проведено семінар-тренінг з теми: «Сучасні освітні технології» для учителів фізики ЗЗСО ІІ ступенів.  Учитель фізики вищої категорії даної школи  Бокач О. Н.  провела веб-квест «Подорож у крижане королівство»  у 9-Б  класі.

Учасники тренінгу провели дискусію про сучасну школу, яка створила атмосферу доброзичливості, відкритості, довірливих відносин між тренером та учителями; підвищила їх мотивацію, зацікавленість, вселила оптимізм. Педагоги  активно обговорювали сильні і слабкі сторони сучасної школи, давали корисні поради одне одному щодо подолання негативних думок, співпереживали, старалися негатив перевести у позитив.

У процесі формування «дерева очікувань» учасники висловили свої сподівання щодо  тренінгу: отримати нові знання про методи, технології, побачити нові перспективи у системі НУШ, надбання корисного досвіду, ознайомитись з коуч-технологією в освіті. Вправа вийшла дуже емоційною і динамічною, в результаті якої було сформоване яскраве дерево.

Учителі практично виконували   завдання, спрямовані  на опанування технологією  коучингу та її застосування в освітньому процесі; переглянули та обговорили фрагменти  мультиплікаційного фільму «Мауглі» за мотивами однойменного твору Кіплінга.

«Coaching»  у перекладі з англійської мови означає процес, у ході якого людина, або група людей отримують навички необхідні для їхньої підтримки.

Присутні  ознайомилися  із структурою уроку у стилі коучинг та технікою побудови «колеса шкалування», виконали вправи «Піраміда Ділса», «Побудова цілей по «SMAT»»»,   здійснили перші «сім кроків» у  коучинговій діяльності.

Семінар  пройшов у дружній атмосфері, наповнений новими ідеями та пропозиціями, які педагоги втілюватимуть у своїх ЗЗСО.