Cемінар-практикум для слухачів школи молодого працівника психологічної служби

26 березня 2018 року на базі Новояворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 проведено семінар-практикум для слухачів школи молодого працівника психологічної служби. Світлана Баляс, соціальний педагог навчального закладу поділилася досвідом роботи та провела заняття з дітьми молодшого підліткового віку на тему «Навчання комунікативних навичок особистості в дитячому колективі»,  на якому школярі навчалися груповій взаємодії, вмінню працювати в команді, ділилися секретами спілкування, які допоможуть бути приємними співрозмовниками, краще розуміти одне одного, уникати конфліктів.

Словами подяки п. Світлані за змістовне заняття з учнями  та горнятком кави,   розпочалася робота другої частини практикуму.  Практичні психологи і соціальні педагоги  відвідали  «психологічну кав’ярню та стали учасниками міні-тренінгу «Сучасний вчитель-вчитель-лідер», який провели Олена Стадник, методист методичного кабінету та Ольга Роган, практичний психолог Яворівської ЗОШ І ступеня.

Присутні відзначили, що одним з найголовніших чинників, що впливає на ставлення дитини до навчання, є психологічна атмосфера в класі та школі. Олена Стадник  підкреслила-сучасний вчитель має бути компетентним у своїй професійній діяльності, щоб досягти вершин взаємин між педагогами та учнями, має володіти лідерськими якостями та розвивати їх у своїх учнях.