Тиждень математики у Котівській ЗОШ І-ІІ ступенів імені Михайла Логина

З 19.03 по 23.03.2018 р. у Котівській ЗОШ І-ІІ ступенів імені Михайла Логина  проходив тиждень математики. У програмі тижня було заплановано такі заходи:

  • Змагання ерудитів(5, 6 класи);
  • Математичний брейн-ринг(7,8 кл.);
  • Розв’яжіть математичні цікавинки;
  • Вимірювання відстаней до недоступних точок  на місцевості(9 клас).

Діти залюбки відповідали на запитання вікторини, виконували цікаві тестові завдання, на швидкість віднайти і полічи числа від 1 до 30, а найбільше проявили себе у конкурсі, де потрібно було обчислити приклад,  потім відповідь показати на листочках, які мали учні прикріплені на спині, чи грудях. Учасники команд розв’язували цікаві логічні задачі, кросворди, ребуси, складали пазли (із завдань та відповідей), згадували прислів’я і приказки з числами. Кожен з них, враховуючи свої індивідуальні особливості та інтереси, міг працювати із захопленням.

Заходи сприяли розвитку інтересу до математики та тяги до знань. Саме такі види роботи впливають на розвиток логічного мислення, кмітливості, вмінь та навичок міркування, свідомого ставлення до здобуття знань, вміння знаходити вихід із нестандартної ситуації, виховування цілеспрямованості, упевненості у собі, уваги, самостійності.