Заочний (відбірковий) тур Форуму юних екологів Львівщини «Дотик природи-2018»

Про проведення заочного (відбіркового) туру
Форуму юних екологів Львівщини «Дотик природи-2018»
 з нагоди 100-річчя позашкільної освіти в Україні.

          Відповідно до Плану всеукраїнських і міжнародних організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2018 рік  (наказ Міністерства освіти і науки України від 04.01. 2018 року № 12 «Про затвердження Плану всеукраїнських і міжнародних організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2018 рік (за основними напрямами позашкільної освіти)» та плану роботи КЗ ЛОР «ЛОЦЕНТУМ» на 2018 рік  Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді у квітні-травні ц.р.  проводить Форум юних екологів Львівщини  «Дотик природи-2018» з нагоди 100-річчя позашкільної освіти в Україні ( далі – Форум) за номінаціями:

  • зоологія;
  • ботаніка;
  • екологія;
  • валеологія;
  • гідробіологія;
  • лісівництво.

До участі у Форумі запрошуються учні 10-11 класів закладів загальної середньої та позашкільної освіти, які мають досвід дослідницько-експериментальної роботи у галузях природничих наук .

Форум  проводиться у два етапи:

І етап (відбірковий) – у квітні 2018 року;

ІІ етап (фінальний,очний) – у І декаді травня 2018 року.

Для участі в І етапі необхідно до 20 квітня 2018 року подати заявку (обов’язково) і тези науководослідницької роботи (проекту) в електронному вигляді одним документом на електронну адресу lodenc@ukr.net, або на паперових носіях на поштову адресу: 79026, м.Львів, вул..І.Франка, 133, КЗ ЛОР «ЛОЦЕНТУМ» (на конверті зробити помітку «Дотик природи»).

Науково-дослідницькі роботи повинні бути оформлені відповідно вимог до оформлення учнівських науково-дослідницьких робіт (додаток 1); реєстраційна форма (додаток 2).

На підставі поданих матеріалів організаційний комітет проведе відбір учасників ІІ (фінального,очного) етапу Форуму. Результати відбору будуть оприлюднені до 01.05.2018 року  на сайті: www.locentum.lviv.ua.

Просимо поінформувати навчальні заклади Вашого району (міста) про проведення відбіркового (заочного) етапу Форуму юних екологів Львівщини  «Дотик природи-2018» з нагоди 100-річчя позашкільної освіти в Україні.

Переможці фінального етапу Форуму будуть запрошені до участі у Всеукраїнському біологічному форумі учнівської та студентської молоді «Дотик природи – 2018», який відбудеться в м.Києві у жовтні-листопаді ц.р.

 

Директор ЛОЦЕНТУМ                                                 А.Кийко

 

 

 Додаток 1

Вимоги до оформлення
учнівських науково-дослідницьких робіт

І. Загальні положення

  1. Назва науково-дослідницької роботи повинна бути лаконічною, короткою, відповідати суті вирішеної наукової проблеми, вказувати на мету дослідження та його завершеність. У назві не слід використовувати ускладнену термінологію.
  2. При оформленні результатів науково-дослідницької роботи необхідно посилатися на авторів та джерела, з яких використано окремий матеріал.
  3. Зміст наукової роботи необхідно викладати стисло, аргументовано, уникати бездоказових тверджень.

ІІ. Структура наукової роботи

  1. Титульний аркуш.
  2. Зміст.

       Зміст подається на початку роботи. Він містить найменування та номери початкових сторінок усіх розділів, підрозділів та пунктів (якщо вони мають заголовок), зокрема вступу, висновків до розділів, загальних висновків, додатків, списку використаних джерел тощо. Зміст фактично має бути планом науково-дослідницької роботи і відображати суть поставленої проблеми, структуру та логіку дослідження.

 

  1. Перелік умовних позначень, символів, скорочень і термінів.

        Якщо в роботі вжито специфічну термінологію, а також використано маловідомі скорочення, нові символи, позначення тощо, то їх перелік може бути поданий у вигляді окремого списку, який розміщують перед вступом.

 

  1. Вступ.

         У вступі коротко обґрунтовується актуальність та доцільність обраної теми, підкреслюється сутність проблеми; формулюється мета роботи і зміст поставлених завдань, об’єкт і предмет дослідження, подається перелік використаних методів дослідження; дається характеристика роботи (теоретична, прикладна); вказуються нові наукові положення, запропоновані учасником конкурсу особисто, ступінь новизни (вперше одержано, удосконалено, набуло подальшого розвитку); повідомляється про наукове використання результатів досліджень або рекомендації щодо їх використання, для прикладних робіт – прикладну цінність отриманих результатів.

  1. Основна частина.
    • Огляд літератури.
    • Обгрунтування вибору напряму дослідження.
    • Методика і техніка дослідження.
    • Аналіз та узагальнення отриманих результатів, їх оцінка.

Зміст основної частини має точно відповідати темі роботи та повністю її розкривати.

  1. Висновки.

           Висновки містять стислий виклад результатів розв’язку проблеми та поставлених завдань, зроблених у процесі аналізу обраного матеріалу оцінок та узагальнень. Має бути підкреслено їх самостійність, новизна, теоретичне і (або) прикладне значення, наголошено на кількісних та якісних показниках здобутих результатів, обґрунтовано достовірність результатів та наведено рекомендації щодо їх використання.

  1. Список використаних джерел.

Список використаних джерел слід розміщувати одним із таких способів: у порядку появи посилань у тексті (найбільш зручний у користуванні та рекомендований при написанні роботи), в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків, у хронологічному порядку. Список використаних джерел складається відповідно до чинних стандартів з бібліотечної та видавничої справи.

  1. Додатки.

          У додатках містяться допоміжні або додаткові матеріали, необхідні для повноти сприйняття роботи, кращого розуміння отриманих результатів  (додаткові таблиці, графіки, рисунки, фотографії, тощо).

ІІІ. Технічне оформлення матеріалів, які подаються на конкурс

Науково-дослідницька робота оформлюється у двох примірниках: один використовується журі під час оцінки роботи, на основі другого примірника учасник здійснює її захист. Науково-дослідницька робота подається також в електронному варіанті.

Комп’ютерний набір: текстовий редактор Word, шрифт 14, Times New Roman, через 1.5 інтервали, з одного боку білого паперу формату А-4.

Поля: ліве, верхнє та нижнє – не менше 20 мм; праве – не менше 10 мм.

Всі сторінки, враховуючи додатки, нумеруються. Першою сторінкою вважається титульна, на якій цифра 1 не ставиться.

 

 Додаток 2

 

Форум юних екологів Львівщини  «Дотик природи-2018» з нагоди 100-річчя позашкільної освіти в Україні.

РЕЄСТРАЦІЙНА ФОРМА

 

П.І.Б

(учня)

Клас Заклад, який представляє Досвід дослідницької роботи
       

 

 

П.І.Б. (керівника)
Назва закладу та посада керівника проекту
Поштова адреса Індекс: Область:

Львівська

Місто, вулиця: Будинок,

квартира

Телефон Роб.: Моб.: Дом.:
Факс
E-mail, сайт

 

  1. Назва номінації (необхідне підкреслити)

ботаніка

зоологія

екологія

валеологія

гідробіологія

лісівництво

  1. Тема роботи: __________________________________________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

 

Короткий зміст роботи

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

 

Інформація про додатки (публікації, таблиці, фотографії, схеми тощо)

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________