Семінар  вчителів  математики «Математична  грамотність  сучасного учня»

12  квітня 2018 року  на базі опорного закладу «Яворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3»   відбувся  семінар  вчителів  математики під  керівництвом  методиста Л.В.Дутко «Математична  грамотність  сучасного учня», де  обговорювалася  Програма  міжнародного оцінювання учнів – PISA, до якого  у  2018 році Україна вперше долучиться. Програма має на меті порівняти освітні системи близько 80 країн світу через вимірювання компетентностей учнів із читання, математики та природничих дисциплін, прямо не пов’язаних з оволодінням шкільними програмами. Крім того, велика увага у дослідженні PISA приділяється вивченню факторів, що впливають на успішне навчання учнів.

  Л.Дутко   познайомила  педагогів   з завданнями  практичного змісту  з математики, які  будуть розв’язувати  учні  під  час  проведення  дослідження, а також з поняттям математичної  грамотності, як   здатності людини формулювати, застосовувати й інтерпретувати математику в різноманітних контекстах. Вона включає математичні міркування й застосування математичних понять, процедур, фактів та інструментів для опису, пояснення й прогнозування явищ. Вона допомагає зрозуміти роль математики у світі, робити аргументовані умовиводи й приймати рішення, необхідні людям як творчим, активним і мислячим громадянам.

Вчитель Наконечнянської ЗОШ І-ІІ ступенів імені Героя України Романа Сеника О.С.Козак поділилася  досвідом про роботу з учнями з   тестовими завдання PISA попередніх років.

Також  методист Л.Дутко довела до відома  вчителів основні  вимоги щодо проведення ДПА з математики в 9 класі  у  цьому навчальному році.

Залишити відповідь