Про проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності у закладах освіти Львівської області та Дня охорони праці в Україні

20.04.2018                                                                               м.Яворів                                                 № 02-02/116

 

Про проведення Тижня знань з
основ безпеки життєдіяльності у
закладах освіти Львівської області
та Дня охорони праці в Україні

На виконання листів департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації від 19.04. 2018  № 09-01/145 «Про проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності у закладах освіти Львівської області»,

та наказу від 12.02.2018 № 09-01/41 «Про затвердження Плану основних заходів цивільного захисту Львівської області на 2018 рік», з метою проведення роз’яснювальної роботи направленої на збереження життя і здоров’я учасників освітнього процесу під час канікул та у вільний від навчання час, попередження нещасних випадків

НАКАЗУЮ:

  1. З 23 квітня по 4 травня 2018 року у закладах освіти провести Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності.
  2. Директорам закладів освіти:
    • Провести з усіма працівниками інструктивні наради з питань дотримання безпеки та поведінки на водних об’єктах у весняно-літній період відповідно до Правил охорони життя людей на водних об’єктах України з відповідним записом в журналах реєстрації інструктажів.
    • Обладнати в приміщеннях закладів освіти інформаційні куточки щодо правил поведінки на водних об’єктах під час весняно-літнього періоду та порядку надання першої медичної допомоги потерпілим.
    • Організувати виготовлення та розміщення наглядної агітації з заходами безпеки під час літніх канікул.
    • Провести зі здобувачами освіти:
      • Відкриті уроки «28 квітня – Всесвітній день з охорони праці», з питань пожежної безпеки, правил дорожнього руху, рекомендації щодо захисту від актів терору, безпеки життєдіяльності.
      • Семінари, конкурси, вікторини, дебати, конференції знавців правил пожежної безпеки, безпечної поведінки вдома під час літніх канікул (безпечне користування електроприладами, побутовою технікою, газовими приладами, сірниками тощо) з метою ознайомлення молоді з ризиками пов’язаними з охороною праці.
      • Правил безпечного поводження на річці чи водоймах, у лісі, громадському транспорті, під час грози, сильного вітру, шквалу, під час перебування на дачі, дії в разі виникнення пожежі тощо.
    • В рамках Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності провести День цивільного захисту.

2.5.1. Визначити практичну перевірку готовності закладу до ефективних заходів щодо захисту учасників освітнього процесу і працівників установи при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, можливих терористичних актів, організованого переведення системи роботи з мирного часу у воєнний стан.

2.5.2. Запланувати заходи, що спрямовані на формування у свідомості дітей відчуття особистої та колективної безпеки, обов’язкового дотримання правил безпечної поведінки.

2.5.3. Створити штаб з організації проведення Дня цивільного захисту у закладі освіти.

  • Організувати розміщення листівок та пам’яток з методичними рекомендаціями щодо порядку дій під час виникнення надзвичайних ситуацій.
  • Практично відпрацювати з учасниками освітнього процесу дії згідно з планами евакуації на випадок надзвичайних ситуацій.
  • Провести тематичні батьківські збори.
  • Провести 27 квітня 2018 року Всесвітній День охорони праці «Захищене і здорове покоління» .(текст звернення додається).
  • Провести спортивні змагання, присвячені Дню охорони праці.
  • До 07.05.2018 року подати у відділ освіти інформацію про проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності, Всесвітнього Дня охорони праці та Дня цивільного захисту на електронну адресу slawich236@ukr.net.
  • Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

 

Начальник                                                         М.Дорош                                                                                           

 

Інспектор з охорони праці                                      О.Фірчук

Головний спеціаліст

відділу освіти                                                            Н. Грицан

 

Юрисконсульт                                                          К.Станько