Подорож до країни Ввічливості та Доброти

27 квітня 2018 року у Прилбицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Митрополита Андрея Шептицького соціальним педагогом Юрас З.М. та практичним психологом Шеремет М.М. була проведена година спілкування з теми: «Подорож до країни Ввічливості та Доброти» з учнями 5 та 6 класів.

Метою заняття було узагальнити знання учнів про неповторність кожної людини; навчити дітей керувати своїми емоціями, характером, створювати психологічний комфорт навколо себе; виховувати шанобливе ставлення до старших, батьків, виявити піклування про молодших.

Під час зупинки «Словник чемної людини» учні із захопленням складали словник ввічливих слів.

Під час зупинки «Скринька народної мудрості» школярі грали в гру «Розсипанка», у якій складали прислів’я та приказки.

Також відповідали на запитання, грали в ігри «Відкидаю чи залишаю» та «Так чи ні».

Також створили банер «Квітка вихованих людей», у якому заселяли «жителів» під назвами: Доброта, Чесність, Любов, Співчуття, Ввічливість, Працьовитість та банер «Дерево ввічливості», у якому діти записували, які слова ввічливості вони знають.

Заняття пройшло у легкій невимушеній атмосфері, під час якого учні отримали звання ввічливих, вихованих, добрих та охайних людей.

І на завершення діти зробили висновок, що потрібно пам’ятати золоте правило: «Ставитися до людей потрібно так, як би ми хотіли, щоб ставилися до нас».