Активне громадянство – в український освітній простір

24-26 квітня 2018 року відбувся тренінг для методистів методичного кабінету “Активне громадянство”, який провела Ірена Даніш – волонтер, викладачка, тренерка та фасилітаторка з 20-річним стажем, координатор Програми розвитку громадського суспільства, вибудови демократичних цінностей.

Навчання, яке запропоновувала тренер, – це новий формат, цікава ідея.  Методисти методичного кабінету моделювали різноманітні ситуації, вживалися в ролі інших, розв’язували проблеми, напрацьовували інноваційні форми роботи з представниками громади, грали в дебати, дискутували, колективно обговорювали спірні питання, обмінювались думками, ідеями, ухвалювали рішення, вправлялися у швидких пошуках відповідей на запитання (від простого – до складного), застосовуючи метод «мозкової атаки» (брейнстормінгу), навчались креативно мислити та генерувати ідеї.

Тренер створила комфортну атмосферу, в якій панував позитивний настрій, щирість, емоції. Незабутньо, цікаво, повчально, а головне – з користю для спільної справи – виховання свідомих молодих людей.

Підвищення рівня професійної компетентності методистів завжди на першому плані в системі роботи Яворівського методичного кабінету, а в сучасних реаліях – є  ключовим, оскільки вимагає модернізації підходів до організації роботи з педагогами, формування їх професійної мобільності, здатності до адаптації в сучасному освітньому просторі.

Щиро дякуємо нашому тренеру Ірені Даніш за нові знання, творчі ідеї та неординарні рішення!