Інформаційно-методична нарада членів творчих груп учителів біології та основ здоров’я

В рамках співпраці методичного кабінету відділу освіти Яворівської райдержадміністрації та Яворівського національного природного парку 12 червня 2018 року відбулась інформаційно-методична нарада членів творчих груп учителів біології (керівник Бачало О.Р.) та основ здоров’я (керівник Манько С.В.), школи становлення новопризначеного вчителя хімії (керівник Борис О.М.) та біології (керівник Порохнавець О.Я.) на базі відпочинкового осередку «Верещиця».

Методист методичного кабінету Оксана Флис підвела підсумки роботи за 2017-2018 н.р., відзначила найбільш ефективні форми проведення засідань, окреслила плани на новий навчальний рік. Про співпрацю освітніх закладів району та Яворівського НПП розповіла Марія Лазурко, провідний фахівець з екоосвіти Яворівського НПП та начальник відділу науки та екоосвіти Яворівського НПП Ірина Любинець. Відзначено роль участі учнівської спільноти Яворівщини у природоохоронних, екоосвітніх заходах, а також розглянуто питання використання еколого-просвітницьких стежок для проведення інтегрованих уроків з метою збагачення знань учнів з різних предметів.

Працівники національного парку провели цікаву пішохідну екскурсію еколого-просвітницькою стежкою «Верещиця». Знайомство з екологічною стежкою проходило живописним маршрутом, який поєднав мальовничі ландшафти та річкові  долини з каскадами ставків, а також розмаїття місцевої флори та фауни. Мандрівка, завдяки невеликому фізичному навантаженню та диханню цілющим і чистим повітрям, приємно вразила учасників заходу. На завершення педагоги поділилися враженнями та висловили свої побажання щодо продовження екскурсійної практики рідним краєм. Виїзне засідання пройшло в атмосфері взаєморозуміння та творчої співпраці.