Щодо середнього бала документа про повну загальну середню освіту

Шановні колеги!

У зразках документів про повну загальну середню освіту, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2015 р. № 645, внесення запису про середній бал атестату випускників у додаток до атестата не передбачено.

Розрахунок середнього бала документа про повну загальну середню освіту здійснюється вступниками до закладів вищої освіти самостійно при подачі заяв (у паперовому та електронному вигляді) та перевіряється приймальними комісіями закладів вищої освіти.

Відповідно до Порядку подання та розгляду заяв в електронній формі на участь у конкурсному відборі до закладів вищої освіти України в 2018 році, затвердженому наказом Міністерства освіти і науки України від 13 жовтня 2017 року № 1378, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 14 листопада 2017 року за № 1397/31265, середній бал додатка до атестата обчислюється за 12- бальною шкалою з округленням до десятих частин бала і розраховується як середнє арифметичне усіх зазначених в додатку до атестата оцінок (інваріантна частина, варіативна частина, державна підсумкова атестація). Предмети, за якими зроблено запис «звільнений(а)», у загальну кількість не враховуються. Середній бал вводиться в особистому електронному кабінеті вступником і в разі виявлення помилки вступник може виправити дані самостійно до подання першої заяви.

Враховуючи вищевикладене, Міністерство освіти і науки України відкликає лист № 1/9-209 від 22 квітня 2015 року «Про врахування середнього бала документа про повну загальну середню освіту».

З повагою

Заступник Міністра                                                                                      Павло   ХОБЗЕЙ

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ »1/9-399 від 20.06.2018