Говоримо про медіаграмотність з учителями зарубіжної літератури

10 вересня 2018 року на базі Новояворівського НВК «ЗОШ ІІ ступеня-ліцей» відбувся тренінг з основ медіаграмотності, який провела заступник директора КЗ ЛОР «Львівський ОІППО», доцент кафедри гуманітарної освіти, кандидат педагогічних наук,  сертифікований тренер Наталія Пастушенко.

У заході взяли участь учителі зарубіжної літератури із 24 закладів загальної середньої освіти району, з якими обговорено принципи медіаграмотності, підходи до аналізу медіамеседжів, різних медіатекстів. Також педагоги визначали наскільки якісними є новини, вчились виявляти оціночну лексику і мову ворожості.

Основний наголос зроблено на важливості медіаосвіти та необхідності її популяризації у сучасні й школі, актуальності розвитку вміння фільтрувати інформацію, критично її аналізувати, розрізняти фейки та маніпуляції, аби безпечно та ефективно взаємодіяти із системою медіапростору.

Сподіваємось, що отриманий інструментарій, окремі типи завдань педагоги зможуть використати для інтеграції медіаграмотності у предмет «Зарубіжна література».

Дякуємо адміністрації ліцею за створення умов для проведення заходу.

Оксана Майхер, методист методичного кабінету