Гуманне та відповідальне ставлення до тварин

У рамках відзначення Всесвітнього дня тварин, у Середкевицькому НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.- ДНЗ» 5-го жовтня учитель біології та хімії Климак М.М  провела урок з учнями 6-7 класів на тему: «Всеукраїнський урок доброти «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин».

Завданнями уроку було  ознайомити учнів з історією одомашнення тварин, розширити знання учнів про котів і собак та їх значення для людини; ознайомити з породами собак і котів; з’ясувати значення терміна «волонтери тварин»; розвивати мовленнєві вміння, мислення, увагу; виховувати інтерес до природи та бажання піклуватися про домашніх тварин. Заняття супроводжувалось презентацією на тему: «Ми відповідальні за тих, кого приручили». Особливо цікавою для учнів була бесіда про  дружбу людини і тварини, а також  із захопленням учні переглянули відеоролик про щасливу історію безпритульного собаки.

 «У природі кожна тваринка займає своє місце і має певне значення. Тому піклуймося про друзів наших менших, щоб зберігся світ, у якому ми живемо», – так учителька узагальнила відповіді дітей щодо відповідального та гуманного ставлення до тварин.