Осінь у Природному заповіднику «Розточчя»

Мій рідний край – це мова, пісні, природа, а ще звичаї і традиції народу. Щоб краще це зрозуміти – треба зазирнути у історичне минуле нашого краю. Саме таким віконцем в давнину для учнів 4-х класів стало відвідування 11 жовтня 2018 р. Природного заповідника “РОЗТОЧЧЯ” разом з вчителями Л.В.Семусь та Л.М.Падурою.

Погожа погода, кришталеві води Янівських ставів, осінній ліс та чисте повітря, велике різноманіття флори та фауни…. Учні ознайомились з музейними експозиціями відділу природи “Розточчя”. Завітавши у Ведмежий притулок Домажир, маленькі гості змогли побачити на власні очі життя бурих ведмедів у живій природі. У музеї  історичних знахідок ознайомились з експонатами – «живими свідками» жорстоких бойових дій, які були знайдені, під час пошукових експедицій на території Яворівського НПП. Від цього у дітей виникало відчуття старовинного духу, захоплення, хотілося дізнаватись ще і ще…

Красу та неповторність нашого краю діти відчули тоді, коли у вітринах розглядали рештки органічного світу, корисні копалини, види тварин, більшість з яких занесено до Червоної книги, а також знаряддя праці, зброю, предмети побуту, глиняний посуд різних культур. Через багато століть не втратила своєї особливої ​​атмосфери Страдецька гора, тут відчувається присутність Божої Матері.

Захоплюючим був майстер-клас з виготовлення свічки з вощини. Кожен учень створив власну неповторну свічку і привіз додому сувенір, що нагадуватиме про поїздку у “Розточчя”. Побувавши у цьому храмі історії, культури та природи школярі залишили тут частинку своїх сердець. І щоб там не казали, чи не найкраще зближують дітей взаємні усмішки і, безперечно, спільна подорож.