Всеукраїнський урок доброти

У рамках відзначення Всесвітнього дня тварин у Бердихівському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ» Яворівської районної ради Львівської області з 02.10 по 08.10 було проведено ряд заходів щодо гуманного та відповідального ставлення до тварин. 4 жовтня було проведено Всеукраїнський урок доброти. Його мета – донести до учнів, що доброта – найкраща риса характеру людини і дбайливе ставлення до тварин є однією з її складових.

До заходу були залучені всі учні школи. А також було проведено виставку малюнків “Мій домашній улюбленець” під керівництвом учителя початкових класів Козак М.А. та учителя образотворчого мистецтва Грицан О.М. та конкурс аплікацій «Вухолапохвіст» (керівник Карголь Т.Є.) .  Діти з задоволенням демонстрували своїх “маленьких друзів”, розповідали про них, влаштовували фотосесію, ділилися досвідом по догляду за ними. Протягом тижня класні керівники 1-11 класів проводили уроки доброти на тему: «Ми відповідальні за тих, кого приручили». На виховних годинах обговорювались важливі питання   ставлення до пухнастих, піклування про них та відповідальне поводження.

Учителями  були використані різноманітні інтерактивні методики з комп’ютерною підтримкою, які допомогли дітям засвоїти правила догляду за домашніми улюбленцями та безпечної поведінки при зустрічі з безпритульними тваринами. Учителі природознавства Дорош М.В. та Гоменюк О.Г. провели вікторину «У світі тварин», де учні грали цікаві ігри,  проводили фізкультхвилинки, відгадували кросворди, загадки, створювали колаж про тварин, співали пісні.  Наприкінці тижня члени учнівського самоврядування  з допомогою педагога-організатора виготовили пам`ятки – довідки «Правила поводження з тваринами, що виключають жорстокість».  Сподіваємось, такі заходи в серденько кожної дитини додають ще одну краплинку доброти та любові, яку вони збережуть на багато років.