Про епідемічну ситуацію з захворюваності на кір в закладах освіти 2018 р

12.10.2018                                                                                             м. Яворів                                                         № 02-02/260

Про епідемічну ситуацію з захворюваності на кір   в закладах освіти 2018 р

 

На виконання листа департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації № 07-08/13138 від 08.10.2018 «Щодо надання інформації про захворювання на кір»,

 НАКАЗУЮ:

1. Керівникам закладів освіти у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації із захворюваності на кір, з метою її стабілізації провести наступні заходи:

1.1 Зобов’язати медичних працівників навчальних закладів проводити ранковий огляд дітей у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах з метою виявлення осіб з ознаками захворювання простудними інфекціями та кором і недопущення їх до навчального закладу. При виявленні кору повідомити батьків та під спостереженням медичних працівників скерувати хворих до медичного закладу для надання медичної допомоги.

1.2 Спільно з медичними працівниками лікувально-профілактичних закладів забезпечити проведення профілактичних щеплень проти кору дітей (за згодою батьків) (у районі вакцини в наявності). При виявленні першого хворого протягом 21 дня в дитячі колективи не приймати осіб, що не хворіли на кір, краснуху або не отримали щеплення проти цих інфекцій.

1.3. Забезпечити дотримання належного санітарного-гігієнічного стану, температурного режиму, протирання меблів, перил, дверних ручок, тощо дезінфікуючими розчинами та систематичне провітрювання приміщень у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах.

1.4 Організувати та провести з залученням медичних працівників бесіди, лекції для учнів, їх батьків та батьків дітей, що відвідують дошкільні навчальні заклади, з питань профілактики кору, сигнальних ознак даного захворювання, дотримання правил гігієни житла та особистої гігієни.

1.5 Вивісити на стендах у навчальних закладах листівки, бюлетені щодо профілактики кору, необхідності проведення профілактичних щеплень.

1.6 У навчальних закладах у яких виявлено захворювання кіру заборонити переведення дітей з групи в групу, призупинити кабінетну систему навчання. Призупинити заняття гуртків, секцій іншої позашкільної роботи з учнями, роботу позашкільних закладів та проведення спортивних, культурно-масових та інших заходів до часу нормалізації ситуації з захворюваності на кір.

 1.7 Обмежити доступ не вакцинованих від захворювання на кір дітей в організовані дитячі колективи до часу нормалізації ситуації з захворюваності на кір. Рекомендувати особам, що були у контакті з хворим на кір, проведення імуноглобулінопрофілактики, у тому числі дорослим.

1.8 Щоденно надавати інформацію про кількість дітей, які захворіли на кір (при наявності таких) на адресу відділу освіти e-mail slawich236@ukr.net до 12:00

 

  1. Контроль за виконанням даного наказу покласти на інспектора з охорони праці О. Фірчука.

 

 

   Начальник                                                             М.Дорош