Фасилітація – потужний інструмент групової і командної взаємодії

18 жовтня 2018 року у Завадівській ЗОШ І-ІІІ ступенів методист методичного кабінету відділу освіти  Яворівської районної держадміністрації Галина Володимирівна Романик провела навчальний тренінг на тему: «Фасилітація – потужний інструмент групової і командної взаємодії», учасниками якого був педагогічний колектив школи.

Метою тренінгу було розкрити важливість фасилітації, з’ясувати, що потрібно для фасилітації, найважливіші кроки та моменти даного методу, аспекти продуктивної праці у групах.

Галина Володимирівна чітко спланувала кожен етап заняття, зуміла зацікавити, пояснити, шляхом реалізації сучасних видів діяльності. Учасники працювали креативно, в групах, в команді, ставили запитання, шукали відповідь, колективно обговорювали, вчились вирощувати свій власний сад результатів «ЦІ –М- БА», обговорювали систему «edu Scrum» (відповідальність від керівника до працівника, від учителя до учня).

Педагогічний колектив нашої школи отримав велику кількість надзвичайно корисної інформації, ознайомився з новими методами роботи в Новій Українській Школі, виконав ряд практичних вправ, мотивуючи  вдосконалення кожного. Крім того, на тренінгу панувала дружня атмосфера, яка додавала позитивного настрою.

Перевагою заняття є методика його подання, поштовх до співпраці, взаємодії, допомоги. Це бажання і далі розвиватись та вчитись навіть після завершення тренінгу.

Педагогічний колектив Завадівської ЗОШ І-ІІІ ступенів щиро вдячний методисту Галині Володимирівні Романик за професійність та методичну допомогу, за якісне навчання, відмінну співпрацю, організованість та креатив.