Заняття-тренінг «Протидія торгівлі людьми та їх безпечне життя»

18 жовтня 2018 року в Яворівській гімназії ім. Осипа Маковея  Ольга Петрик,  практичний психолог, провела із старшокласниками  заняття-тренінг  на тему: «Протидія торгівлі людьми та їх безпечне життя».

Гімназисти мали змогу вголос говорити на дорослі теми.  Використовуючи  рольові ігри та елементи казкотерапії, психолог-тренер наблизила учасників тренінгу до розуміння того, що може очікувати людину в житті та як застрахувати себе від негативних наслідків сьогодення. Ольга Осипівна спробувала захитати стіни стереотипів: потерпілими від торгівлі людьми стають не тільки молоді жінки, а й чоловіки, діти, літні люди. Психолог наголосила, що доки існуватиме загроза потрапити у рабство хоча б для однієї людини – вона існуватиме для всіх.

 Гостями тренінгу були Ігор Самардак – голова Яворівської райдержадміністрації, Володимир  Сичак – голова Яворівської районної ради, Олена Рис – начальник служби у справах дітей ЯРДА,  Тарас Фульмес –  начальник відділу служби у справах дітей та Олена Стадник – методист практичної психології і соціальної роботи відділу освіти Яворівської райдержадміністрації, які наголосили, що кожному гімназисту важливо зорієнтуватися в сучасній соціально-економічній ситуації перш ніж будувати свої професійні й особисті перспективи з урахуванням реалій щодо питань з протидії торгівлі людьми.