Заняття з елементами тренінгу у Прилбицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Митрополита Андрея Шептицького

18 жовтня 2018 року у Прилбицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Митрополита Андрея Шептицького практичним психологом Шеремет М.М. та соціальним педагогом Юрас З. М. було проведено  заняття з елементами тренінгу з учнями 11 класу на тему: «Попередження торгівлі людьми» до Європейського дня боротьби із торгівлею людьми.

Метою заняття було підвищити рівень поінформованості та усвідомлення учнями гостроти проблеми торгівлі людьми, обговорити причини, форми та ознаки цього явища; формувати знання про причини й наслідки торгівлі людьми; формувати негативне ставлення до подібного роду діяльності; розвивати вміння розпізнавати підозрілі пропозиції щодо працевлаштування; навчити учнів не потрапляти у руки шахраїв – торговців.

Тема «Торгівля людьми» є дуже актуальною у наш час. Вона турбує багатьох і є справжньою проблемою.

Виконуючи вправу «Мозковий штурм», учні повинні були назвати асоціації, які у них виникають, коли вони чують фразу «торгівля людьми».

Під час заняття одинадцятикласники переглянули ролик відомої співачки Джамали «Небезпеку видно не одразу» , у якому висвітлено проблему торгівлі людьми в Україні та відеофільм «Життя на продаж», який базується на реальних історіях постраждалих від торгівлі людьми.

Також розіграли проблемні ситуації про шахрайські схеми виїзду за кордон.

Вкінці заняття було проведено анкетування на тему: «Торгівля людьми».

У цей день відбулась виставка «Торгівля людьми – як цьому запобігти».

На заході були присутні директор школи Михайло Карпа та заступник директора з виховної роботи Ірина Мірило.