Всеукраїнська акція «Припутень — птах 2018 року»

КЗ ЛОР «Львівський обласний центр еколого натуралістичної творчості учнівської молоді», Національний еколого-натуралістичний центр та Українське товариство охорони птахів запрошує до участі всіх бажаючих у  Всеукраїнській акції «Припутень — птах 2018 року».  Акція проводиться з метою вивчення біологічних особливостей певного виду птахів даного виду, формування в учнів переконань, моральних принципів та активної життєвої позиції в області охорони птахів.

До участі в акції запрошуються вихованці позашкільних навчальних закладів та учні загальноосвітніх навчальних закладів. Проекти можуть бути виконані як індивідуально, так і колективно. Просимо надсилати наукові  та дослідницькі роботи, реферати, інформацію про заходи, які проводились самостійно, в школі чи гуртку – конкурси, лекції, випуск стінгазет, листівок тощо. А також оповідання, казки, вірші, малюнки, поробки з природного матеріалу про припутня.

Надсилаємо Вам матеріали про проведення акції «Птах  року – 2018».

Просимо Вас активізувати учнівську молодь до участі у Всеукраїнській акції «Птах року – 2018» та надіслати роботи учасників до обласного оргкомітету не пізніше, як до 15 листопада 2018 р, за адресою: 79026, КЗ ЛОР «ЛОЦЕНТУМ», вул.. І. Франка, 133, м. Львів, тел./ факс 276-46-07, lodenc@ ukr.net

Директор                                                                              А.Кийко

 

«Припутень — птах 2018 року»

 Українське товариство охорони птахів спільно з Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді запрошує до участі у Всеукраїнській акції «Припутень — птах 2018 року».

Серед птахів символом цього року в Україні став припутень (Columba palumbus). Це великий лісовий голуб, який має схожість з добре відомим сизим голубом, але помітно більший за розміром. У припутня, що сидить, добре помітна світла пляма збоку шиї, а в польоті – світлі смуги на крилах.

Після збору врожаю цих птахів часто можна зустріти на полях, де вони живляться залишками зернових, але не утворюють великих зграй. Місцями припутні оселяються прямо в міських парках і стають більш звичними до людей. Гніздо у припутня дуже контрастує з розміром самого птаха: це маленька площадка з тонких гілочок, крізь яку навіть видно яйця або пташенят.

 ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ «ПТАХ РОКУ»

Пропонуємо всім охочим у 2018 році долучитися до акції «Птах року» й провести власне дослідження життя й біології припутня. В ході досліджень з’ясувати: де і як мешкає птах, яким середовищам надає перевагу, які особливості поведінки й життя притаманні видові в природі, чи має ворогів та на які загрози наражається цей вид птахів, зокрема в Україні тощо. Українське товариство охорони птахів разом із НЕНЦ та КЗ ЛОР «ЛОЦЕНТУМ» запрошує до участі у Всеукраїнській акції «Припутень — птах 2018 року» серед школярів. Чекаємо на результати ваших досліджень, можливих спостережень; а також на розповіді про заходи, які ви проводитимете в школі чи гуртку — конкурси, лекції, випуск стінгазет, листівок тощо; надсилайте свої оповідання, казки, вірші про припутня, написані та придумані вами самостійно чи разом із учителями або батьками, малюнки та фоторепортажі, що ілюструють вашу роботу. Перш ніж братися до оформлення робіт, обов’язково прочитайте вимоги, що наведені нижче. Роботи з поміткою «Птах року» надсилайте не пізніше як до 15 листопада 2018 року за адресою: 79026, КЗ ЛОР «ЛОЦЕНТУМ», вул.. І. Франка, 133, м. Львів, тел./ факс 276-46-07, lodenc@ ukr.net

Вимоги до робіт у рамках акції «Припутень — птах 2018 року»

  • Письмові роботи (реферати, спостереження, розповіді, казки, вірші тощо) надсилайте в паперовому або електронному вигляді. Ми будемо раді отримати роботи в електронному вигляді — на електронну пошту або електронних носіях (дисках, дискетах тощо);
  • Прагніть зменшити вплив на довкілля, потурбуйтеся, щоб в оформленні роботи було якомога менше різноманітного пластику — папок, прозорих плівок тощо, натомість використовуйте паперові папки й альбоми. Екологічний підхід до оформлення роботи оцінюватиметься окремо!
  • У рефератах і описах виду не забувайте зазначати першоджерело (автора, книгу, журнал, адресу веб-сторінки) як у самому тексті, так і в списку літератури. А також зазначайте авторів усіх фотознімків або джерело звідки їх узято. При оцінюванні робіт ми приділятимемо окрему увагу цьому критерію.
  • Оформлення галерей і фоторепортажів — ми сподіваємося побачити там фотознімки, зроблені вами чи вашими колегами (вчителями, наставниками, батьками). Не хвилюйтеся, якщо не всі знімки будуть суперпрофесійними, головне що вони ілюструватимуть вашу активну роботу.
  • Малюнки й інші поробки надсилайте звичайною поштою.
  • Чітко зазначайте своє прізвище й ім’я, клас, школу, адресу, а також прізвище, ім’я, по-батькові керівника роботи.