Cпільне засідання школи становлення новопризначеного вчителя хімії

31 жовтня 2018 року відбулося спільне засідання школи становлення новопризначеного вчителя хімії (керівник Оксана Борис) та біології (керівник Олександра Порохнавець) у приміщенні Яворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 за участю методиста, що відповідає за методичний супровід викладання біології та хімії, Оксани Флис. Кожен учитель замислюється над проблемою: яким має бути сучасний урок, як організувати і провести його, щоб отримати максимальну віддачу? Головним питанням сьогодення в системі нової освіти є опанування учнями вмінь і навичок саморозвитку особистості, що значною мірою досягається шляхом впровадження інноваційних технологій організації освітнього процесу.

На сучасному етапі розвитку педагогічної науки і шкільної практики, коли формується нове розуміння освіченості, моральності, професійної майстерності, підприємництва, особливого значення набуває проблема організації навчальної діяльності школярів. Підготовка молоді до нових умов життя вимагає впровадження нових технологій навчання.

Практика показує, що найефективнішим навчання стає тоді, коли учень виявляє  максимальну активність, а вчитель виконує роль консультанта та фасилітатора – допомагає їм самостійно робити висновки та узагальнення, спираючись на їхній життєвий досвід. Саме ці тези стали предметом обговорення на даному засіданні.