Фасилітаційне занурення освітян Яворівщини

Що таке фасилітація? Як використати сучасні техніки групової та командної взаємодії для максимальної ефективності у прийнятті рішень, генеруванні нових ідеї? Яким чином порозумітися і досягти спільного бачення у команді, зберігаючи при цьому розмаїття думок та самоповагу кожного з учасників освітнього процесу? Де живе натхнення і творчий потенціал працівників і чи можливо ним управляти?!…

Ось перелік питань, на які отримали відповідь заступники директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів під час семінару-тренінгу «Фасилітація як потужний інструмент розвитку організацій і можливості для освіти», що відбувся 31.10.2018 у Яворівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2.

Тренер-фасилітатор Галина Романик ознайомила учасників з фасилітаційним підходом як стилем керування, запропонувала нові методи та інструменти фасилітації, що дозволяють бути креативними та створювати власні цікаві ідеї, показала як в інтерактивній взаємодії розбудовувати взаємовідносини і досягати успішної комунікації.

Психологічний релакс з учасниками семінару-тренінгу «Прогулянка лісом», «Океан» та вправи для стимулювання позитивному настрою провела методист методичного кабінету Олена Стадник.

Навчаючи фасилітації керівників та педагогів освітніх закладів району, організатори тренінгу Ольга Фірчук, завідувач методичного кабінету, Галина Романик, методист, прагнуть до системного її використання в освітніх закладах, адже саме технологія фасилітації дозволяє досягти максимальної продуктивності в груповій роботі, коли учасники розкриваються на професійному та особистісному рівні, створюючи разом нові продукти, реалізуючи проекти та досягаючи спільної мети.

Оксана Майхер, методист методичного кабінету