Шлях до успіху

5 листопада 2018 року проведено організаційну нараду членів журі та учасників першого туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2019» у номінації «Основи здоров’я» в опорному закладі «Івано-Франківська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Івана Франка».

Вчитель сьогодні – не ретранслятор, вчитель – коуч, тренер, фасилітатор. Якщо раніше він давав готові відповіді на запитання, то нині ця траєкторія змінилась. Сьогодні вчитель допомагає учням сформулювати власні запитання, вчить їх правильно ставити, шукати на них відповіді та допомагає стати інноватором. Вчитель – не конкурент Google. Проте ці навички, що дає на уроках педагог, можуть допомогти учневі у майбутньому. Використання нових технологій допомагає організувати новий навчальний простір, заощадити час на уроці для особистісного спілкування з учнями… Саме ці тези стали основою виступу Оксани Окулової, учителя хімії опорного закладу «Івано-Франківська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Івана-Франка», переможця районного етапу всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2015» у номінації «Хімія», учасника обласного етапу. А також Оксана Володимирівна увійшла до топ-20 конкурсу Global Teacher Prize Ukraine та відзначена нагородою «За використання технологій у класі» у номінації «Вчитель – новатор».

Лілія Мацик, учитель біології Старицької ЗОШ І-ІІІ ступенів, переможець районного етапу всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2017» у номінації «Біологія», учасник обласного етапу, презентувала власний досвід роботи: «Участь у професійних конкурсах – крок до підвищення фахової майстерності педагога». Підґрунтям майстерності вчителя є знання навчального предмета та технологій його викладання. Учитель – майстер не нав’язує знання, а знаходить шлях до позитивних емоцій у процесі навчання. Кожен учитель має можливість працювати за комп’ютером, користуватися послугами всесвітньої мережі Інтернет, підвищувати свою майстерність завдяки періодичним фаховим виданням. Бути творчим, не боятися впроваджувати новітні методи навчання, брати участь у професійних конкурсах порекомендувала Лілія Андріївна.

Методист методичного кабінету Оксана Флис детально обговорила умови та порядок проведення першого туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2019» у номінації «Основи здоров’я». Бажаємо нашим конкурсантам успіхів і творчих злетів у конкурсі, вражайте своєю проактивністю, інноваційними та розробленими власноруч методами й підходами до навчання.