Екскурсія Розточанським краєм

Цікавою та захоплюючою видалася екскурсія Розточанським краєм. Шкільні бібліотекарі району здійснили цікаву подорож, яку організувала методист методичного кабінету Меленчук Ірина Богданівна. Проїжджаючи дорогою, милувалися  краєвидами осінньої природи.

Перша зустріч відбулася у м.Жовква. Приємна екскурсовод Христина провела екскурсію незвичним, старовинним містом, із яким пов’язані важливі події української та європейської історії, а також його архітектурні та культурні пам’ятки. А саме, резиденцією королівських і вельможних родин, яке зберегло давню архітектуру, структуру епохи Ренесансу: замок Жолкевського, старовинної церкви Різдва Христового, Святої Трійці, Парафіяльний костьол, ренесансний будинок з підсяння на Вічевій площі, Синагогу.

У зворотньому напрямку заїхали до Крехівського монастиря. «Тисяча літ в очах у Тебе – мов день  учорашній що минув»(Пс.90,4) – такі слова мимоволі спадають на думку побожного прочанина, який, подолавши труд подорожі, зупиняється перед брамою Крехівського василіанського монастиря.

Щасливі та зворушені подорожжю, шкільні бібліотекарі побажали та запропонували ще продовжувати організовувати такі цікаві екскурсії.