У якій природі ми хочемо жити?

В рамках трьох річного проекту (період реалізації 07/2018 – 06/2021 р.р.) – «Адаптація на основі екосистем та сталий регіональний розвиток» – біосферний резерват «Розточчя» у співробітництві з Центром економіки Університету сталого розвитку м. Еберсвальде (Німеччина)  06.11.2018 р. був проведений 2-й українсько-німецькицй семінар для жителів біосферного резервату «Розточчя»  з теми: «Адаптація до зміни клімату на основі екосистем». Серед учасників семінару  були учителі опорного закладу «Івано-Франківська ЗОШ І-ІІІ ступеня імені Івана Франка Яворівської РДА Львівської області»,  Михайлишин Ольга Зеновіївна, Тиховська Дарія Іллівна та Завідія Наталія Ярославіївна.

Семінар проводили німецько-українські партнери проекту з Університету м. Еберсвальде Кевін Мак,  Юдіт Клойбер та Фонду Міхаеля Зуккова Інна Роман,  Анатолій Смалійчук а також науковий працівник, заступник директора заповідника «Розточчя»  Стрямець Галина Володимирівна.

На семінарі обговорювались питання про добробут та природу, про ризик стихійних лих, які частішають в результаті змін клімату, про можливість адаптації природи та громад до змін клімату, про стійке природокористування в таких умовах. Особливу увагу було приділено питанням впливу теперішніх та майбутніх змін клімату на наше життя та ведення господарств. Як на засадах сталого розвитку ми можемо допомогти природі і нам, адаптуватися до існуючих та майбутніх змін клімату.