День Гідності і Свободи

21 листопада 2018 року  учні та вчителі Чернилявської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Теодора Перуна урочисто відзначили День Гідності і Свободи. Свято, яке встановлене  з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

В актовій залі школи Олександра Мруць, учитель історії, розповіла присутнім про події цих років та побажала всім  не втрачати людську гідність і вірити у щасливе майбутнє нашого народу.  Учні шкільного парламенту та школярі 3 класу провели літературно-музичну композицію «Гідність – це ми!», під керівництвом педагога-організатора Марії Теслі та учителя початкових класів Людмили Якимишин.

Після цього уся шкільна родина вирушила до пам’ятного знаку «Герої не вмирають, вічна їм пам’ять», де було проведено лінійку- пам’яті ” Мій народ не стане на коліна “, приурочену Дню Гідності та Свободи. Підготували виступ Леся Мруць, вчитель історії,  та Леся Кириленко, керівник гуртка. Ансамбль народного дому с.Чернилява «Калиновий цвіт» під керівництвом Марії Хлян виконав пісні  «У тяжку годину» та «Тернистий шлях».

Завершився захід закликом дивитись у майбутнє з оптимізмом та виборювати для себе та наступних поколінь те життя, якого варта наша Батьківщина.