Планове спільне засідання школи становлення новопризначеного вчителя хімії і біології

19 листопада 2018 року у Добростанській ЗОШ І-ІІ ступенів за участі методиста методичного кабінету Флис О.Г. відбулося планове спільне засідання школи становлення новопризначеного вчителя хімії і біології (керівники Борис О.М., Порохнавець О.Я.) та окружної методичної комісії вчителів хімії і біології (керівник Мацерук С.М.). Педагогів гостинно зустріли директор школи Дмитрюк Ганна Іванівна, заступник з навчально-виховної роботи Абдула Вадим Борисович та вчитель хімії Мозола Марта Олегівна.

Усі присутні відвідали урок у 7 класі на тему «Фізичні та хімічні явища. Хімічні реакції та явища, що їх супроводжують» (вчитель Мозола М. О.). Урок  відзначився чіткою продуманістю методів і прийомів навчання, активізацією пізнавальної діяльності учнів, демонструванням яскравих хімічних експериментів. Майстерно підготовлена вчительська презентація дозволила ефективно оптимізувати навчальний процес на уроці.

Методист Флис О.Г. та заступник з навчально-виховної роботи Абдула В.Б.  детально проаналізували роботу педагога, відзначивши високий рівень проведення уроку та вміння з повагою ставитися до особистості школяра та творчо використовувати методи компетентнісно орієнтованого підходу до організації навчального процесу. Аналізуючи представлене портфоліо Марти Олегівни, присутні зазначили, що вчитель володіє технологіями творчої педагогічної діяльності з урахуванням особливостей навчального матеріалу і здібностей учнів та вдало впроваджує їх в освітній процес.

Цього навчального року юні біологи Яворівщини на обласному турнірі здобули перше місце!!! Досвідом успішної підготовки учнів до цього турніру поділилася вчитель біології Кам’янобрідської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Петра Андрусіва Мацерук Світлана Михайлівна, а учасниця команди, учениця 9 класу Новояворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Мацерук Дарина, продемонструвала своє вміння на високому науковому рівні викладати та доводити свою точку зору щодо складних творчих завдань.

Учитель  біології Добростанської ЗОШ І-ІІ ступенів Іванюк Леся Олександрівна поділилася досвідом проведення інтелектуальних ігор серед учнівських команд найближчих шкіл. Такі заходи безумовно стимулюють розвиток інтелектуальних і пізнавальних можливостей учнів, створюють умови для самопізнання та самореалізації школярів, розвивають творчу активність дітей.

Як зазначили усі присутні, під майстерним керівництвом методиста методичного кабінету Флис О. Г., школа становлення новопризначеного вчителя хімії та біології є єдиним творчим організмом, пронизаним любов’ю до своєї праці. Такі спільні засідання сприяють професійному росту педагогів, знайомлять з різними формами роботи, допомагають впроваджувати у практику новітні методи навчання.

Борис Оксана Миронівна,
керівник школи становлення
новопризначеного вчителя хімії