Сім’я – простір без насильства

16 листопада 2018 року у Завадівській ЗОШ І-ІІІ ступенів соціальним педагогом Марією Колясою було проведено заняття з елементами тренінгу у 7-8 класах на тему: «Сім’я – простір без насильства». Метою даного заняття було сприяти усвідомленню учнями проблеми домашнього насилля. Під час заняття діти ознайомились з теоретичними поняттями «насилля», «жорстоке поводження», з вадами і формами насилля, з правовими нормами, що захищають право дітей на свободу від усіх форм насилля. Виховники мали можливість усвідомити наслідки негативного впливу насилля на формування особистості.

Під час заняття учні переглянули соціальні ролики: «Конвенція ООН про права дитини» та «Дитинство повинно бути усміхненим». Результатом перегляду було створення плакату «Наші долоні проти насильства», який символізував протистояння насиллю.

У кінці заняття учні мали можливість поділитися своїми враженнями та емоціями від проведеного уроку, отримали пам’ятки щодо попередження насильства. Дякуємо педагогу за гарно проведене заняття.