Година спілкування «Хай щастю дитини не буде кінця»

“Діти — се наш дорогий скарб, се наша надія, се — молода Україна”
Олена Пчілка

20 листопада відзначають Всесвітній день дитини. Саме в цей день, 59 років тому, Генеральна Асамблея ООН прийняла Декларацію прав дитини, в якій проголошені соціальні і правові принципи, що стосуються захисту і благополуччя дітей, а 29 років тому – Конвенцію про права дитини, яку вважають світовою конституцією для дітей.

Дитинство – це найщасливіша пора. Пора фантазій, мрій та голосного сміху. Адже діти – це найбільша радість і багатство кожної країни, її майбутнє.

Тому практичним психологом Шеремет М.М та соціальним педагогом Юрас З.М. Прилбицької ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Митрополита Андрея Шептицького з учнями 6 класу було проведено годину спілкування на тему: «Хай щастю дитини не буде кінця», яка присвячена Дню дитини.

Метою заняття було дати дітям елементарні знання та уявлення про Всесвітній день дитини, ознайомити  з основним положенням Декларації прав дитини; виховувати в учнів поважне ставлення до власної особистості та інших; виховувати чуйність, доброту;  викликати бажання наслідувати добрі справи.

Виконуючи  творче завдання «Що мені потрібно для щастя?»,  школярі повинні були скласти список того, що, на їхню думку, необхідно для щасливого дитинства. Також шестикласники виконували вправи «Я маю право» і «Побажання».

Вкінці заняття учні на символічне «Дерево мрій» на «яблучках» записували свої мрії та бажання і прикріплювали на нього, щоб у майбутньому дізнатись здійснились вони чи ні.