Голодомор – 1932-1933 років. – біль серця всієї України

23 листопада 2018 року в Чернилявської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Теодора Перуна відбулись тематичні заходи щодо вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років, метою яких було формування в учнів щирих людських почуттів, співчуття до трагічної долі рідного народу, громадянської відповідальності за його майбутнє.

Учні 7 та 2 класу під керівництвом Марії Романик провели виставу-реквієм «Ми пам’ятаємо! Ми сильні!». Усі присутні в актовій залі, завдяки майстерній грі учнів, ніби побували  у тому страшному часі, відчули і пережили трагедію голодомору. Під час заходу дівчати 7 та 2 класу  відтворили літературно-музичні композиції «Останній колосок» та «Мати і дитя». Після їх перегляду в уяві кожного постали жахливі картини знущання над українцями: опухлі і замучені від голоду діти, зневірені та знедолені дорослі.

Спільно з учнями участь у заходах взяв ансамбль народного дому с.Чернилява «Калиновий цвіт» під керівництвом Марії Хлян, який виконав пісню «Гей, розіслався сивий туман». Завершився захід хвилиною мовчання та вшанування пам’яті загиблих в 1932-1933роки.