Засідання методичної комісії учителів гуманітарного циклу

26 грудня у Середкевицькому НВК «ЗОШ І-ІІІст.- ДНЗ» відбулось засідання методичної комісії учителів гуманітарного циклу.  Учитель Ферцович Ю. В. провела відкритий урок з англійської мови у 9 класі  на тему: «Вибираємо кар’єру». Метою уроку було узагальнити вивчення мовного матеріалу з даної теми, зокрема навички усного мовлення, аудіювання та читання; виховувати позитивне ставлення до вибору майбутньої професії.

Урок проведений на високому методичному рівні. Юлія Володимирівна доречно використала такі інтерактивні технології: робота в парах, групах, мікрофон, мозковий штурм. Учитель створила атмосферу позитивного настрою для праці на уроці, можливість вільно висловити свою думку і вислухати товариша, що й  стало хорошими показниками досягнення цілей уроку.

Цікавою та мотивуючою  щодо вподобань професійного вибору учнів, була презентація на тему: «Що впливає на вибір кар’єри”.  Об’єднавшись в групи відповідно до професійних вподобань (гуманітарні, технологічні, природничі), а пізніше в пари (жіночі та чоловічі професії), учні називали переваги та недоліки різних професій. Застосування прийому “Шість капелюхів мислення” дало можливість  представити 6 незалежних одна від одної точок зору мислення учнів, аналізуючи  рольову гру” Незвичайна співбесіда”. Варто відзначити домашнє завдання учнів. Воно було представлено на високому рівні у вигляді відео- дослідження на теми: “Вибір кар’єри” (серед учнів 9 класу (відповідальні: Грицишин Наталія, Антонів Ангеліна, Дукаль Роман)) і “Роботи та професії”  (серед учнів 10 класу (відповідальні: Шелемех Аліна, Кожушко Віталій, Антонів Тетяна)). Групи представили відео і презентували результати дослідження, зазначаючи, мету та завдання дослідження. Підсумок уроку був проведений у колі побажань та закінчився піснею” We wish you a merry Christmas”